Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Информационна визита в Европейската комисия, Брюксел

  02.12.2015 17:14

На 23 и 24 ноември 2015 година в Европейската комисия в Брюксел се проведе информационна визита под наслов „Активни учители в европейски проекти – България”. В срещата взеха участие 18 учители от България, селектирани след участие в конкурс с разработени проекти. Целта на разаработката беше да се представи приложението в учителската практика на знанията, придобити по време на обучителен курс, организиран от представителството на Европейската комисия за България на тема: „Да поговорим за Европа: Ползите от ЕС за гражданите”.
Г-жа Дияна Александрова от НУ „Св. Софроний Врачански”, работи със своите второкласници по проект „Аз съм гражданин на Европейския съюз”, който беше одобрен от журито на форума и така учителката спечели участие във визитата.
На срещата участниците бяха запознати с дейността на Европейската комисия и други евроинституции; подробно бе разгледана програмата за образованието, обучението, младежта и спорта ERASMUS+; представен бе световният проблем за климата и енергетиката. Българските стажанти в Европейската комисия заразиха учителите със своя ентусиазъм, увереност и позитивизъм. В рамките на визитата бяха посетени аудио-визуалния пресцентър и залата за пресконференции в Европейската комисия.