Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

„Да усмихнем Европа”

  29.03.2016 13:37

 Пъстри картини на усмихнати лица повишиха доброто настроение в НУ „Св. Софроний Врачански”. Те неслучайно намериха своето място сред забързания училищен живот - те са част от e-twinning проекта „Да усмихнем Европа”.
Проектът е разработен от педагогическия съветник Виолина Славкова и в дейностите по него се включиха училища от Италия, Гърция, Албания, Полша, Турция и Румъния.
Проектът се осъществява в рамките два месеца и включва разнообразни дейности, които имат за цел да насочат вниманието на учениците към положителните неща в ежедневието и по-специално към силата на усмивката. Участниците записваха песни, създаваха филми, с които представяха дейностите си, рисуваха автопортрети на щастливите си лица и участваха в беседи за повишаване на емоционалната култура.
В края на месец февруари, партньорите размениха помежду си част от нарисуваните картини и подредиха весели изложби на усмихнати лица във всяко участващо училище. Освен емоционалната страна на дейностите, учениците имаха възможност да подобрят и чуждоезиковите си умения, изписвайки послания на английски език върху собствените си произведения.
В края на месец март предстоят празници на усмивката и презентиране на проекта от всеки участник. По този начин детската усмивка ще има възможността да прелети километри и да премине граници, за да докосне възможно най-много хора и да „усмихнем” , ако не Европа, но поне едно училище.