Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Бал на талантите

  16.05.2016 13:21

 Днес се проведе традиционният за НУ „Св. Софроний Врачански” „Бал на талантите”. Всяка година по повод 24-ти май, учениците, които са носители на първи, втори и трети места от конкурси, състезания и олимпиади и имащи заслуги в издигането и утвърждаването името на училището, получават признание и благодарност за труда си. Това се случва на весело мероприятие, съпроводено с аплодисменти, светлини, подаръци и блеснали детски очи.
Г-жа Сиракова откри празника като поздрави всички присъстващи за успехите, които са постигнали през годината и връчи на всеки един подарък и грамота. Оказаното внимание зарадва не само първенците ни – 63 на брой, но и техните родители, които с гордост споделяха радостта им.
Една от най-големите награди, които се връчиха днес,  беше Приз „Добро сърце”. Призът е носител на толерантността, приятелските взаимоотношения и духовните ценности, затова всяка година търси най-заслужилия си притежател.
След гласуване между всички деца от втори до четвърти клас и информационна кампания за 14 номинирани ученици, заслужено първо място в сърцата на всички зае „Доброто сърце” Христина Валентинова Иванова от 4 в клас. Това, с което спечели съучениците си е, че в началото на учебната година тя отряза дългите си коси, за да ги дари на онкологично болни деца. Благородното решение взема сама и нито за миг не съжалява, защото с постъпката си е дарила нещо много по-важно – щастие и надежда на страдащо дете.
След официалната част, дойде ред и на веселата с много танци, добро настроение и заслужена почерпка.
Всяка година броят на отличените ученици в НУ ”Св. Софроний Врачански” се увеличава, което е и признанието за труда на учителите и възпитателите ни.
Успехите на децата са и истинската награда в професията на съвременните будители и смисъл, който поддържа пламъка в призваните да обучават бъдещите поколения.