Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Европейски ден на спорта

  30.09.2016 15:22

Днес учениците от НУ „Св. Софроний Врачански” се включиха в Европейския ден на спорта в училище. Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището" за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

За да разнообразим обичайните спортни дейности, поканихме Виктория Дамянова от танцова школа „Меджик”. На фона на забавна музика учениците повтаряха движенията й с удоволствие. След общото веселие, инициативата продължи със занимания в по-малки групи.

Европейският ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive на европейско ниво. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването.