Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Национална награда

  12.10.2016 13:12

Конкурсът за детска рисунка "Моето ДЗИ" е част от кампаниите на ДЗИ, свързани с пътната безопасност у нас и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение. И тази година в него участваха над 3000 детски рисунки, измежду които квалифицирано жури избра десетте най-добри.

В тази връзка, повод за гордост в НУ „Св. Софроний Врачански” ни даде четвъртокласничката Майра-Паула Петрова, която завоюва призово място с пъстрата си творба. Под ръководството на г-н Росен Цонев, малката художничка е превъплътила част от правилата за движение върху белия лист, което й донесе много награди и нареди в златната десетка.

На 11 октомври в НУ „Св. Софроний Врачански”, представители от ДЗИ, в присъствието на Началник група пътен контрол, ст. инспектор  Янко Харалампиев, СБА, родители и ученици, официално връчиха приза на Майра. Заедно с това се заформи и весела викторина от въпроси и отговори, свързани с безопасността на движението. Училището също получи награда – мултимедия и грамота, които се връчиха на г-жа Антоанета Сиракова, директор, а тя от своя страна поздрави организаторите за чудесната инициатива.