Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Национална седмица на четенето

  20.10.2016 15:27

Във връзка с Националната седмица на четенето в НУ „Св. Софроний Врачански” се проведоха разнообразни дейности, в които активно участваха както ученици и учители, така и родители и приятели.

Най-малките ни ученици, които все още не могат да четат, посрещнаха в класните си стаи представители от Читалище „Развитие”, г-жа Капка Пеняшка и родители, които с радост си припомниха любими детски приказки. За да имат лесен и достъпен начин за разглеждане и четене на книги, в класните стаи се обособиха малки библиотеки.

За по-големите ученици се организираха различни забавни викторини и състезания, в които можеха да покажат своите знания върху изучавани произведения от   любимите детски автори Иван Вазов, Ангел Каралийчев, Джани Родари. За отбелязване Националната седмица на четенето в нашето училище се проведоха и редица инициативи между класовете като: „Отворени четения между приятели“, „Баба приказки чете ....“, състезанието „Любознайко“, работилница за творческо писане на теми: „Човекът, който най-много обичам и уважавам“, „Човекът със златно сърце“.

Седмицата  на четенето показа на малките и припомни на по-големите ученици, че книгата е онази вълшебна врата, чийто златен ключ държат в собствените си ръце.