Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Национална награда за училището

  11.12.2016 22:15

По традиция месец декември Националната агенция – ЦРЧР провежда Валоризационна конференция по Програма „Еразъм+“. На нея се представиха ползотворните резултати от проектите, реализирани в България през 2016 г. в рамките на Програмата.

Събитието се състоя в два дни. През първия ден  на изложение „И аз умея" бяха представени различни работни и творчески ателиета. В тях се включиха ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“ с ръководители Силвия Равнополска и Калинка Данова.  Творческото ателие „Въображение“, което включва рисуване върху стъкло и изработване на картички с техника квилинг привличаше най-много посетители. Пред възхитените погледи на присъстващите, учениците от IVг и Iг клас изработваха предмети, които предаваха  коледно настроение.

На официалната церемония на следващия ден бяха наградени  отличените проекти по дейност eTwinning.

Изпълнителният директор на ЦРЧР, г-жа Татяна Калканова, награди с национален знак за качество eTwinning проекта „Математика и изкуство“, създаден и реализиран през изминалата година  във ІІ-г клас от г-жа Светлана Пойчева в партньорство с ученици от Франция, Италия и Испания. В него по занимателен начин се съчетават математика, геометрия, симетрия и изобразително изкуство. Иновативните дейности стимулират учениците да изучават математика и изобразителни дейности, както  и да търсят нейните проявления в живота.

Програма „Еразъм+“ и дейност eTwinning помагат за повишаване на качеството на българското образование чрез обмен на добри практики и дават възможност за постоянна квалификация на българските учители, за да преподават по-интересно и да увличат учениците.