Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Квалификационна дейност

  30.01.2017 18:19

На 25 и 26 януари 2017 год. в НУ „Св. Софроний Врачански” бе проведена вътрешно-институционална квалификация на тема: „Разнообразяване на ученето чрез електронни уроци и игри”.

В съвременното образование интересът на учениците трябва да бъде провокиран. Поради това се търсят нови методи и похвати, както и възможности, свързани с технологичния напредък на обществото.

В първия ден под формата на „Отворени врати”, г-жа Таня Христова представи пред колегите урок по математика заедно с учениците от ІV а клас, в който използва мултимедийна презентация за интерактивна дъска и обучителни игри, създадени в електронна платформа http://learningaps.org/. Най-голям интерес предизвика създаването на лапбук „Замъкът на принцеса Математика”. Това е колекция от рисунки, задачи, тестове и диаграми залепени или сгънати във форма на цветя, пощенски пликове и прозорчета. Учениците с удоволствие решаваха задачите за упражнение, рисуваха, изрязваха, сгъваха и лепяха.

 На Педагогически съвет г-жа Христова запозна колегите с новите моменти по темата „Използване на нови учебни ресурси за обогатяване и осъвременяване на учебното съдържание за повишаване резултатите от Националното външно оценяване”.

Споделеният опит е изключително полезен за разнообразяване на обучението и повишаване на неговото качество.