Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Патронен празник

  10.03.2017 16:07

Днес НУ „Св. Софроний Врачански“ отбелязва своя патронен празник. И тази година, по традиция, учители и ученици подготвиха богата програма и организираха различни събития, за да отдадат почит към своя патрон.

Днешният ден започна с поднасяне на венец пред училищния барелеф, след това празнично шествие отведе децата до Центъра за Личностно Развитие, където по идея на детски парламент „Детство без тревоги“ се проведе театралната забава „Повдигни завесата“. В нея взеха участие малки артисти от 1 и 3 клас, както и групите за дейности по интереси „Веселите хлапета“ и „Да се хванем на хорото“, към проект „Твоят час“.

С приповдигнато настроение, празникът се доближи и до своето финално събитие, което беше изложбата-базар „Детските ръце творят“, подредена във фоайето на Читалище „Развитие“. В присъствието на официални гости, сред които г-н Калин Каменов, кмет на Община Враца, г-жа Петя Долапчиева, зам.-кмет и много други приятели на училището, учениците от 3 и 4-ти клас представиха своя програма, с която откриха изложбата. Г-жа Антоанета Сиракова, директор на училището, приветства всички присъстващи и даде думата за поздрав на г-н Калин Каменов, който с топли думи похвали учениците за чудесните им творения.

Почти всички  картини и стъклопис от групата за дейности по интереси „Народни занаяти“, към проект „Твоят час“, се изкупиха веднага, а събраната сума ще отиде за създаването на дървена къщичка за книги, която ще бъде поставена във вътрешния двор на училището.   

Ученици, учители и родители се включиха в градската програма пред паметника на Св. Софроний епископ Врачански с рецитал и поднасяне на венец.