Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Учене чрез игри

  01.05.2017 18:38

В периода 23-26 април 2017 г., в Общинско училище № 28 в град Бялийсток, Полша, се проведе втората обучителна среща за споделяне на дейностите и добри практики  по проект „Учене и разнообразяване чрез игри".

В работните срещи взеха участие учители и координатори от страните- партньори по проекта – Белгия, България, Полша, Турция, Португалия, Румъния и Италия. Визитата беше  насочена към обмен  на добри практики от всички европейски партньори в областта на математиката. Наблюдавани бяха уроци по английски език, математика и нови технологии, които включват нови, иновативни игри и обучителни програми. Българският екип представи дидактични игри и забавни задачи, които водят до повишаване на мотивацията и успеха на учениците, които се затрудняват в обучението по математика.

Сътрудничеството допринася за повишаване на знанията на децата от европейските училища по отделните учебни предмети. Предстои трети период на дейности с ученици, които изпитват психомоторни затруднения и те въздействат върху успеваемостта и овладяването на учебния материал.