Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Бал на талантите

  30.05.2017 14:46

На 29 май се състоя традиционният „Бал на талантите”, организиран от НУ „Св. Софроний Врачански”. Ежегодно на него присъстват  всички ученици от училището, които имат призови места в областни, национални, международни конкурси и състезания от различни области.

Г-жа Антоанета Сиракова, директор на училището, откри бала с поздрав към заслужилите 64-ма първенци и техните учители, благодари за труда, който полагат и за приноса, който имат в утвърждаване името на училището.

Първият награден беше Тимон Трифонов, ученик от 4-а клас, който е носител на много първи места и медали. Той е награден и от Началника на РУО-Враца, г-жа Галина Евденова, за високите си постижения и призови класирания. След него на сцената беше поканена и Ева Йорданова от 3-а клас, която беше избрана, след гласуване от всички класове, да бъде носител на Приз „Добро сърце”. Връчването на тази награда е инициатива на Детски парламент „Детство без тревоги” и е с цел да насочи вниманието на учениците към добрите постъпки, толерантността и моралните ценности.

Мероприятието е дългоочаквана, тържествена кулминация на учебната година не само за наградените деца, но и за техните родители, затова след официалната част за всички имаше танци, забавления и ведро настроение.