Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Две национални награди

  07.10.2017 15:30

Две национални награди зарадваха през тази седмица учениците от 3.в и 3.г клас и техните класни ръководители г-жа Л. Лазарова и г-жа Св. Пойчева.  Отличени с национален знак за качество на обучение и допълнителни дейности са проектите им на тема “Да живеем заедно” и "С багри и слова да опишем пролетта" по програма eTwinning, която е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

В началото на всяка нова учебна година към Национална агенция за признанието Национален знак за качество кандидатстват много проекти. Горди сме, че през тази учебна година в НУ ”Св.Софроний Врачански” два проекта успяха да получат награди.

Проектът “Да живеем заедно” отвори класните стаи на седем европейските училища, за да се опознаят по между си и споделят своите добри практики в областта на гражданското образование. През цялата изминала учебна година учениците имаха възможността да срещнат деца от Европа в директни видеоконферентни разговори на английски език, да  разкажат за себе си, за своите приятели и предпочитания. Проектът ще участва и в европейската класация на най-добрите проекти през 2016-2017г. 

Проектът "С багри и слова да опишем пролетта" е национален проект и обедини усилията на три училища, за да насърчи творческите им възможности при овладяване ключовата компетентност „Общуване на роден език“. Малките художници, поети и писатели  участваха активно в този интересен и пъстър проект и сътвориха малка електронна книга със стихове, разкази, гатанки и приказки.

Пожелаваме на младите еТуинъри да са  здрави и заредени с много въодушевление за нови интересни дейности през настоящата учебна година!