Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Венци и цветя за будителите

  01.11.2017 20:28

На площада пред паметника на св. Софроний Врачански се събраха директори, учители и ученици от врачанските училища, представители на различни културни и просветни институции, областна и общинска администрации, жители на града.

С тържествена церемония, венци, водосвет и рецитал на ученици от 4-г клас на НУ „Св. С. Врачански“ бе отбелязан Денят на народните будители - празник, на който почитаме просветителите, книжовниците и революционерите, изградили националното самосъзнание и ценности на българската нация.

По случай празника в училището ни ежегодно се връчва наградата „Свети Софроний Врачански” на онези учители - софрониеви последователи, които имат значителен принос в издигане и утвърждаване авторитета на училището. Номинирането на учители се извършва от комисия и се гласува на педагогически съвет.

 На тържествено събрание Директорът на училището, г-жа Антоанета Сиракова, връчи грамоти на номинираните педагози за 2017 г. – Лиляна Лазарова и Светлана Пойчева. Наградените с вълнение благодариха на ръководството и на колегите си за признанието.