Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Обучителна среща по проект “Учене и разнообразяване чрез игри”

  08.02.2018 10:19

В периода 29.01.2018 до 02.02.2018 в Белгия, гр. Жюрбиз се проведе интернационална среща за обмен на добри практики по Еразъм+ проект „Учене и разнообразяване чрез игри“.

По време на транснационалната мобилност, учителите от НУ „Св. Софроний Врачански“ - Светлана Пойчева – координатор на проекта, Румяна Петкова и Малинка Кунчева, посетиха НУ „Леон Мейстрио” в гр Жюрбиз. Участваха в обмен на добри практики между партньорските училища на игри за междучасие и игри за петте усещания. Наблюдаваха работни моменти в класовете с ученици от начален етап на обучение. Домакините организираха ателие за разучаване на играта за петте усещания, което даде възможност на всички учители да се включат. Заедно с партньорите от Белгия, Италия, Португалия, Румъния, Полша и Турция се обсъдиха заключителни дейности на последната част от проекта и изработването на съвместна книга с игри .

Екипите от различните държави се запознаха с историята на град Монс, който е основан през VII век. Посетиха общината и Музея “Дуду” в града и се запознаха с културното наследство на региона. В музея откриха традиции, легенди и игри, които са под закрилата на Юнеско.