Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Общинския кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!”

  11.04.2018 22:48

На 29 март се проведе общинският кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!”. Тази година домакин беше НУ „Св. Софроний Врачански”, които с отлична организация посрещнаха ученици и учители от пет училища на община Враца. Специален гост беше г-жа Пламенка Ангелова – ст. експерт в РУО-Враца, която е и създател на викторината и инициатор на много мероприятия, насърчаващи четенето.

Състезанието протече в два кръга. Първият беше разделен в три задачи, в първата от които, отборите мереха знанията си за творчеството и биографиите на Леда Милева, Атанас Далчев и Джани Родари. По тези автори бяха и драматизациите, които отборите представиха във втората задача. Третата част беше подреждане на пъзел-картинка от същите  творци.

В кратката пауза балерините на балет „Меджик” раздвижиха участниците и ги заредиха с много добро настроение преди решаващия втори кръг, в който отборите решаваха интердисциплинарни задачи.

Грамотата „Отбор-победител“ заслужено получи ОУ „Васил Левски”. Поздравления за победителите и за всички останали участници от НУ „Иван Вазов”, НУ „Иванчо Младенов”, СУ „Христо Ботев”, ОУ „Кирил и Методий” и НУ „Св. Софоний Врачански“ .