Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Конференция "Еразъм+"

  13.04.2018 22:53

За поредна година учениците от НУ „Св. Софроний Врачански” бяха поканени да вземат участие в Конференцията на директорите на националните агенции по Програма „Еразъм+“, която се проведе на 12 април в София.

Мероприятието има за цел да се поставят актуални теми свързани с Програма „Еразъм+ и възможностите, които стоят пред нея в сферата на образованието и науката.  Основен акцент бе поставен и върху ролята на учителите, както за бъдещето на програмата, така и за цялостната визия на образованието в Европа. Приветствия към участниците в конференцията отправиха  заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, г-жа Моника Панайотова, заместник-министър за Българското председателство на Съвета на ЕС и г-жа Барбара Нолан, началник отдел „Б4“ в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, която отговаря за Програма „Еразъм+“.

Ученици от НУ „св. Софроний Врачански“, заедно с техните ръководители Калинка Данова и Силвия Равнополска, демонстрираха своите умения и впечатлиха всички с уменията си да рисуват върху стъкло и порцелан.