Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Ден на народните будители

  01.11.2018 15:44

На площада пред паметника на св. Софроний Врачански се събраха директори, учители и ученици от врачанските училища, жители на града. Официални гости на церемонията бяха кметът Калин Каменов, зам. областните управители Мирослав Комитски и Робертино Маринов, митрополит Григорий и  артистът Филип Трифонов.

Празничната програма бе открита с „Химн на будителите“ в изпълнение на средношколски хор при СУ „Отец Паисий”.  В нея взеха участие с рецитал и ученици от 3 клас на НУ „Св. Софроний Врачански“.

След тържествения водосвет,  пред  сградата на Дом на науката и техниката кметът Калин Каменов, актьорът Филип Трифонов и директорът на Дома на науката и техниката Евелина Васкова направиха символична първа копка за изграждането на паметник-чешма в памет на родения във Враца кинорежисьор   Людмил Кирков.  Поставен бе и основният камък на паметник-чешмата, който бе осветен от врачанския митрополит Григорий.

По случай празника в училището ни ежегодно се връчва наградата „Свети Софроний Врачански” на учители  със значителен принос в издигане и утвърждаване авторитета на училището. Номинирането на учители се извършва от комисия и се гласува на педагогически съвет. Директорът на училището, г-жа Антоанета Сиракова, връчи грамоти на Вера Николова, Димо Атанасов, Илонка Цветина и Весела Вълчева.