Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

„110 ПТИЧИ ПОЛЕТИ”

  12.03.2019 18:58

Грандиозен концерт–спектакъл „110 птичи полети” поднесоха на Враца ученици, учители и гости в деня на 110-годишнината от създаването на НУ „Св. Софроний Врачански” и 280 години от рождението на  светеца.

Спектакълът е създаден специално за юбилея. Творческият ентусиазъм на режисьор-постановчика Георги Врабчев и забележителният труд и талант на учители и ученици на училището многократно вдигнаха на крака препълнената зала на Драматично-куклен театър – Враца.

Гости на празника бяха: г-н Калин Каменов – кмет на Община Враца; народните представители Николай Иванов и Иван Генов; г-жа Галина Евденова – началник РУО – Враца; Илияна Филипова – изпълнителен директор на ТПП; членовете на Инициативния комитет, сформиран в училището за забележителните годишнини; директори на училища и детски градини; родители; приятели.

Антоанета Сиракова – директор на училището, поздрави за празника всички присъстващи в залата. В своето вълнуващо слово тя припомни годините, в които е тръгнала от нашето училище и гордостта, че може да бъде ръководител на образователна институция с достойно минало, успешно настояще и перспективно бъдеще.

Неуморният труд на преподавателите е белязан с признание, награди и работа по Европейски проекти. Училището ни съхранява традициите, пази възрожденския труд на Софроний и смело изгражда съвременния облик на водеща институция.

В празничното си обръщение към присъстващите кметът на Община Враца каза: „Гордея се с моето училище и преподавателите в него”. А към децата се обърна с думите: „Мили деца, бъдете горди с училището, в което учите! Бъдете силни и единни! Запазете приятелството си от детските години и дано и след 20 години отново тук, на тази сцена, вече пораснали, заедно с вашите деца продължим да пишем историята на любимото училище! Следвайте мечтите си! Честит празник!”

Поздравителни адреси получихме от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката; г-жа Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството; г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание; депутати; директори на институции;  журналистката Неда Василева – бивша ученичка на училището; Неправителствена организация – Сдружение „Моят глас”; училища и детски градини в града. Кошници с цветя украсяваха сцената в празничната вечер.

Празникът завърши с красива заря.

Ръководството и педагогическият екип на НУ „Св. Софроний Врачански” благодарят на всички дарители, родители и общественост за подкрепата, благодарение на която този спектакъл беше реализиран.

Лилия Гешева

Поздравителни адреси