Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

ПАНАИР НА ОБРАЗОВАНИЕТО

  16.04.2019 18:07

За поредна година във Враца се организира Панаир на образованието, който се превърна в празник за целия град. Пъстри шатри, които представяха училищата в града, изпълниха площад „Македония”.

Панаирът на образование бе открит от Кмета на Община Враца, Калин Каменов. С песен за Враца, в изпълнение на вокалната група към НУ „Св. Софроний Врачански”, с ръководител Христина Хаджийска, бяха зарадвани всички присъстващи на откриването.

Шатрата на нашето училище представяше успехите на учениците чрез многобройните купи, медали и грамоти. Рисунки на учениците от паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство изпъстряха шатрата, а предметите, изработени в групите по интереси, привличаха вниманието на минаващите.

Училището се представи и с дейностите по европейските образователни проекти по програма „Еразъм+”. Медалисти от различни състезания с гордост представяха пред посетителите различните дейности в училище и им подаряваха флаери и брошури. Кметът на Община Враца, Калин Каменов, предложи на директора, Антоанета Сиракова, слоганът на училището със 110 годишна история да е „Училище за медалисти”.

Антоанета Сиракова