Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Ден на Европа

  09.05.2019 21:30

Денят на Европа беше отбелязан в НУ ,,Свети Софроний Врачански“ – Враца точно в 12 часа. На фона на Европейския химн към небето полетяха сини балони с послание за добруване и мир.

„Единство в многообразието” е мотото, което представя Европа като континент с множество  различни традиции и езици, но и със споделени ценности.

През 2007г. България става част от Европейското семейство и това дава възможност на всички нас да пътуваме и работим свободно в цяла Европа. Като част от това единство е и красотата на българския фолклор. Самобитните български хора са отличителен белег на българската култура в Европа. Затова в днешния празничен ден всички ученици се хванаха на голямо Дунавско хоро.

Учениците от ГЦОУД - ІІ в клас при НУ „Свети Софроний Врачански” – Враца, с ръководител  Ваня Вишнарова, посетиха  Търговско-промишлената палата.  Те бяха радостно посрещнати лично от г-жа Илияна Филипова, изпълнителен директор и нейния екип. Малките ученици рецитираха „Ода на радостта” и „Аз съм българче”. В знак на благодарност приятелите от ,,Европа-Директно’’- Враца почерпиха децата с бонбони и сладкиши, раздадоха им флаери и програми с предстоящи инициативи за празника на Европа.

Добромир Никифоров