Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Отново зеленее месец май, ваканцията чука на вратата!

  31.05.2019 16:41

Радостни са всички в този празничен ден, но най-развълнувани са децата на НУ „Св. Софроний Врачански“ – Враца. Те тържествено закриха юбилейната 2018/2019 г.

Гости на тържеството  бяха: кметът Калин Каменов, председател на Инициативния комитет за честване на 110-та годишнина от създаване на училището, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, Илиана  Филипова - изпълнителен директор на Търговско-промишлена палата - Враца, членове на Училищното настоятелство и Инициативния комитет.

Директорът на училището, Антоанета Сиракова, поздрави всички за положените усилия през годината и връчи плакет „110 години НУ „Св. Софроний Врачански“ на гостите, а по-късно  и на целия педагогически екип.  По време на празничната програма грамоти получиха 51 четвъртокласници за отличен успех при завършване на начален етап на основна образователна степен и 11 педагогически специалисти за особен принос в развитието и утвърждаването на училището през юбилейната учебна година. Четвъртокласничката Никол Илиева  също получи плакет  на училището и ще бъде вписана на „Стената на славата“ за постигнати високи резултати и призови места в състезания и олимпиади.

След празничната програма всички ученици получиха своите удостоверения за завършен клас, празнуваха и се разделиха с ученическите чинове  в очакване на слънчеви и незабравими ваканционни дни!

Лиляна Лазарова