Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Училище за родители

  16.03.2017 15:51

На 15 март, в НУ „Св. Софроний Врачански”, се проведе традиционното „Училище за родители”, на тема: „Наръчник за успешен старт в училище”. На него присъстваха родители, придружавани от бъдещите първокласници, за които бяха подготвени много изненади и забавни дейности.

Родителите заведоха децата си до класните стаи, оставиха ги в опитните ръце на нашите педагози, разгледаха материалната база и бяха поканени да се настанят в салона. Директорът на училището, г-жа Антоанета Сиракова, запозна присъстващите с дейностите в училище, показа им нашия богат на инициативи и мероприятия живот, след което даде думата на Виолина Славкова-педагогически съветник. Тя представи пред родителите психологическата страна на прехода от детската градина към първи клас и даде полезни насоки към това как той да стане плавен и приятен, както за родителите, така и за бъдещите първокласници.

Класните ръководители на бъдещите първи класове: Таня Христова, Йорданка Тодорова, Илонка Цветина и Лилия Гешева бяха приготвили за развълнуваните си гости, картички за оцветяване, весели презентации и песни. Това много се хареса на децата, които в края на мероприятието не искаха да си тръгват и питаха кога могат да дойдат отново, което е сигурен знак, че преходът към училище е започнал успешно.