Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Седмица „Анти-тормоз“ в училище

  17.11.2017 17:30

Седмица „Анти-тормоз“ се провежда през третата седмица на ноември и вече 14-та година хиляди училища по света провеждат забавни дейности, чрез които учениците казват НЕ на тормоза в училище. Тази година мотото на седмицата е „Всички различни, всички равни“.

Учениците от ГЦОУД 2 „б,д“ клас изработиха правила на толерантността и се забавляваха със създаването на общ постер.

Учениците от 2“д“ клас изработиха пеперуди. Получили добрите послания, те запърхаха радостно около къщичката на доброто.

„Щастлив ден без насилие край мен” - под това мото учениците от ГЦОУД 2 а,б класове отбелязаха Деня на толерантността, като нарисуваха красиви рисунки. На тях те пресъздадоха  уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие в нашия свят.

Учениците от ГЦОУД 2 „б,в“ решиха да улавят мига на доброто в снимки. В надпреварата за добри дела се включиха всички деца. Учиха се един друг да си завързват връзките  на обувките, помагаха си за научаването на уроците, почистваха стаята, споделяха преживявания и нарисуваха  рисунки за приятелството. Най-сполучливите фотографии подредиха  на табло. Написаха на розови листчета извършените добри постъпки, като си обещаха през цялата година да продължи приятелско отношение един към друг.

Учениците от 2 „г“ клас  призоваха всички със своя танц  да са доброжелателни, отстъпчиви и сдържани един към друг, да се уважават и обичат, за да стане светът по- хубав!

Учениците от 2 „в“ клас изработиха сърце, върху което грейнаха цветни усмивки, защото  добротата не се научава, тя се носи в сърцето.  

Учениците от 3 „б“ клас бяха домакини на един различен, цветен и много интересен час по толерантност. Техни гости бяха учениците от 10.в клас, профил информатика, на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ гр. Враца. Надежда Красимирова представи своя проект от Националната олимпиада по ИТ 2017 - "Бъди толерантен", а всички заедно изработиха един невероятен "Пъзел на толерантността". Обещаха си да бъдат по-добри, искрени, да уважават себе си и всички, с които общуват.

Учениците от 3 „в“ клас изработиха табло, четоха заедно книги и изразиха с много усмивки и добри обноски щастието си да са заедно, да са задружни.

Учениците от 3 „д“ клас проведоха дискусия за уважението един към друг и толерантното общуване, изработиха постер  и златни правила на толерантността.

Учениците от ГЦОУД  4  клас върху розови листчета написаха  послания против тормоза, с които изработиха цветя на добротата. Изработиха постери и показаха своята толерантност към първокласниците, като им пожелаха да бъдат добри, да правят компромиси, да зачитат правата на другите и да ги приемат такива, каквито са.