Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Десета национална конференция „Насърчаване на четенето“ 2021г.

  08.08.2021 10:42

В периода 28 - 30 юли 2021 г. в град Пловдив се проведе Десетата национална конференция „Насърчаване на четенето“ на тема „Съхранените думи“, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси. В Конференцията се включиха 85 участници от цялата страна – учители, университетски преподаватели, писатели и читалищни дейци, избрани след селекция, като най-добър опит в образованието и културата в България.

Учители от цялата страна представиха добри практики за усъвършенстване на грамотността и насърчаване на четенето.

НУ „Св. Софроний Врачански“ премина успешно селекцията и за пореден път участва в събитието. Разработката на г-жа Светлана Пойчева беше включена в програмата и тя имаше възможността да сподели как в училището малките ученици се насърчават да четат повече. Представи разнообразни езикови дейности, които мотивират учениците да четат нови книги, да се срещат с техните автори и да обичат словото.

Голям интерес представляваше презентацията, с която г-жа Пойчева сподели добри практики при реализираните качествениE-twinning проекти „Нашата първа аудиокнига“ и „Пътешествието на Читателски STEAM клубове“.

Добрата екипна работа на учителите Светлана Пойчева, Десислава Илиева и Вера Николова, използването на иновативни методи по Еразъм+ проект „Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване на използването на ИКТ“, съчетано с E-twinning проектите създава условия, в които учениците се насърчават да четат повече и да обичат книгите.