Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

До родителите

  10.11.2021 13:07

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

 

С писмо № РД-22-1764/11.11.2021 г. от Регионално управление на образованието - Враца сме информирани относно осигуряването на бързи неинвазивни антигенни тестове за доказване на COVID-19, различни от доставяните до момента и посочени в декларациите за съгласие, и последващата организация, както следва:

Във връзка с невъзможността да се доставят договорените количества от един от посочените в декларациите за съгласие бързи неинвазивни антигенни тестове за доказване на COVID-19 на учениците от І до ІV клас, Ви информираме за възможността учениците да бъдат изследвани с V-check 2019 nCoV Ag Saliva Rapid Test Kit, получил одобрение от Министерството на здравеопазването, със същите характеристики и от същия тип – с проба от слюнка, пуснат на пазара в България по реда на Закона за медицинските изделия и с оценено съответствие със съществените изисквания на Директива 98/79/ЕО за диагностичните медицински изделия.

Демонстрационен клип за изследване с V-check 2019 nCoV Ag Saliva Rapid Test Kit може да се види на следния линк: https://youtu.be/xev2c_oNzEc

Които от Вас не са съгласни детето да се тества с горепосочения тест, могат да  изразят изричен отказ до 14 часа на 12 ноември 2021 г. (петък). При неподаване на отказ, ще се счита за съгласие за изследване на ученика с него.