Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Отличия от Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ в НУ „Св.Софроний Врачански“ – гр.Враца

  30.11.2021 19:23

За първа година ученици от НУ„Св.Софроний Врачански“ –  гр.Враца  взеха участие в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“, организиран от Асоциацията за приятелство “България – Куба” съвместно със: Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти.

Проявата е под патронажа на Посолството на Република Куба в Република България и е включена в Националния календар за изяви по интереси на учениците на Министерство на образованието и науката.

Учениците от III клас рисуваха тропическа приказка с неповторим чар и уникална история, където доминират магията на танците и музиката, ярките цветове, плажовете и слънцето.

Тази приказка омагьоса журито на конкурса и то присъди две трети награди на Елица Тошкова Николова и Радина Живкова Ленкова, една поощрителна награда на Теодора Станиславова Тодорова в раздел „Рисунка“, възрастова група I – IV клас.

Сред наградените учители е г-жа Мая Гергова – Чучкова, която запозна учениците с културата на Куба и ги вдъхнови да изразят чрез творчество своите впечатления.