Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално Детски парламент

Учредително събрание на детски парламент „Детство без тревоги“

  03.12.2021 15:47

На 02 декември се състоя учредителното заседание на ДП „Детство без тревоги“! С малко закъснение, но с много настроение открихме парламентарната година и приветствахме малките депутати, които ще имат ключова роля в училище при организирането на различни дейности и мероприятия. През 2021-2022 учебна година, класовете гласуваха вот на доверие, на:

Михаела Ивайлова 2а клас

Мирела Батев 2б клас         

Моника Георгиева 2в клас 

Павел Цветков 2г клас       

Ивона Йорданова 3а клас   

Ния Шкетиева 3б клас        

Иван Мавров 3в клас          

Беатрис Филипова 3г клас             

Никол Деянова Драганова 4а клас

Деа Батев 4б клас

Лора Борисова 4в клас       

Калина Петрова 4г клас     

Една от най-важните и първи задачи е избирането на ръководството, в лицето на председател, зам.-председател и секретари. Чрез гласуване, тези важни постове заемат: Лора Борисова – председател, Деа Батев – зам.-председател, Моника Георгиева – секретар и Мирела Батев – секретар.

С изчерпването на официалната част, дойде време и на веселата, а именно поставянето на първите задачи, които в унисон с месец декември, имат привкус на коледно настроение, радостен смях и много подаръци.

 Започваме с обявяването на конкурс за най-красиво украсена класна стая, като срокът за завършване е 10 декември, когато жури ще заснеме и предложи за гласуване готовите проекти. Всеки клас може да развихри своето въображение и да претвори коледната магия тук, в училище.

Втората задача е реализирането на дарителската кампания „Осинови Врачанско семейство“, с краен срок 10 декември. Тази година изпълняваме желанията на две 5-годишни дечица – момче и момиче. За да влезем успешно в ролята на Дядо Коледа, трябва да изпълним техните мечти и под елхата да намерят изброените в картичките подаръци.