Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

НУ "Св. Софроний Врачански" е най-активното училище в Област Враца

  07.01.2022 18:10

Днес, РУО-Враца оповести областните резултати на сдружение БГ БЪДИ АКТИВЕН, след провеждането на инициативата „Европейски ден на спорта в училище“.

Инициативата се провежда за седма поредна година в цяла България. Разнообразната програма, която включва всякакви видове физическа активност, спорт и игри се координира от БГ БЪДИ АКТИВЕН.

В инициативата за област Враца са участвали в различни събития над 2000 ученици и над 160 преподаватели от общо 13 учебни заведения. След задълбочено проучване на данните и според критериите на БГ Бъди активен, като активно учебно заведение в областта се посочва НУ "Св. Софроний Врачански" - Враца.

На 24.09.2021 година Училището организира спортен празник "Бъди активен, бъди здрав!" в рамките на 200 минути – присъствено и в ОРЕС с участието на над 60% от учениците от учебното заведение в 6 различни физически активности. Активностите бяха открити със зумба танци на двора за 140 ученици, а след това дейностите продължиха по класове под формата на различни игри на открито или в класната стая.

Признанието за всички ученици и учители, които се включиха, освен удовлетворението от победата е и възможността да се забавляваме и спортуваме заедно по всички възможни начини, дори и онлайн, с което печелим още една малка битка срещу скуката, лошото настроение и вредните навици, които ни оставиха вкъщи за дълго време. С това, мотото на нашето събитие „Бъди активен! Бъди здрав!“ се изпълва със смисъл и дава заявка за продължение и включване в нови предизвикателства.