Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Пролетен празник Еразъм + в Литва

  20.05.2022 17:34

В периода 09 - 13 май 2022 г. екип от учители от НУ “Св. Софроний Врачански“ посетиха гр. Шадова, Литва по проект “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването на ИКТ “. Домакин на срещата беше детска градина “Radviliskis d. Seduva”. В организираните обучителни дейности участваха: координаторът на проекта Светлана Пойчева и Десислава Илиева - учител.  

НУ “Св. Софроний Врачански“ - Враца партнира по проекта заедно с училища от Испания, Португалия, Литва, Северна Македония и Полша. 
Българските учители участваха в конференция за компютрите и роботите в обучението. Споделиха своите умения и опит в използването на дигитални инструменти Scratch, Animal 4D+, Book Creator, Pixiz, Wordwall и роботите за програмиране Bee-Bot. Партньорският екип посети STEM центъра към местния университет и извърши опити в лабораториите по физика и химия. Проведоха съвместни обучителни дейности и почерпиха от опита на литовските партньори, които са сред най- добрите еко-училища в страната. Съвместна изложба с предмети, изработени от отпадъчни материали по дейност “Фирма в моето училище”, се реализира в Шадовското училище.

За финал на Еразъм седмицата екипът се включи в пъстрия празник на цветята, организиран от детската градина. 

Следващата обучителна среща по проекта предстои в България през месец октомври.