Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Литературна среща с писателката Невена Басарова

  30.09.2022 21:21

Авторката на книгата „Детска академия за добри обноски“ – Невена Басарова, която е и основател на Първата детска академия за добри обноски, гостува в гр. Враца. Любознателните ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“ участваха в позитивна и полезна литературна среща с нея, организирана в Регионалната библиотека „Христо Ботев“ в Европейската седмица на езиците и в рамките на Литературния фестивал, който се провежда в гр. Враца.
Невена Басарова описа на учениците житейски случки и даде съвети за култура на поведение и етикет в различни практически ситуации. Разказа им как успешно да се запознаят с нови хора, да се включват в разговор и да водят успешна комуникация. Обясни им, че желанията се сбъдват, не просто, когато искаш, а когато им дадеш шанс и вложиш усилие и желание.
Ученици от вторите и четвъртите класове с любопитство разгърнаха книгата: с практични съвети и прекрасни илюстрации, която е вълнуващо пътешествие, което помага на малките читатели да откриват света около себе си с красота и усмивка.
В своите книги за добри обноски, Невена Басарова обучава деца и родители как да се държат в обществото. Тя е сертифициран треньор по емоционална интелигентност, експерт по социален етикет от академия Minding Manners International в Лондон и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина”, с помощта на която децата се възпитават в уважение към правилата и в същото време имат свободата и простора да се развиват красиво и хармонично.