Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Eразъм дни в НУ ”Св. Софроний Врачански”

  15.10.2022 21:15

В седмицата на „Еразъм дни” в НУ “Св. Софроний Врачански“ започна изложба от предмети, картички и игри по Еразъм+ проект „Играем, за да учим“.  Видеоклип зарадва учениците, участници по проект “Формиране на европейска идентичност чрез вкусове и аромати“. Видеото споделя най- запомнящите сe моменти от образователни срещи между учениците в Европа. Екипът на проект „Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване на използването на ИКТ“ разучава нови дигитални приложения и подготвя картички и книги, изработени с новите технологии.

Огромно е положителното въздействие на Програма „Еразъм+“ върху всички деца, учители, училища и държави по света. Двадесет и пет ученици от НУ “Св. Софроний Врачански“ посетиха и се обучаваха в училища в Италия, Португалия, Франция и Румъния. Запознаха се с културата, европейските ценности на нашите партньори и споделиха проектните резултати с всички.

Национален знак за качество на проекти Е-twnning получиха четирима учители и техните ученици. Европейски знак за качество получи проект “Моето първо решение за европейската природа“. С гордост споделят своя труд и успехи в седмица Еразъм+ любознателните ученици и учители в съвременното европейско училище.