Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Заедно изградихме общност Монтесори

  22.11.2022 17:02

В навечерието на 21 ноември – Деня на християнското семейство, в град Враца се учреди втората по големина общност Монтесори. Споразумението за нейното създаване бе подписано на официална церемония от кмета Калин Каменов и Ренета Венева, представител на Нов български университет.

По този повод бе организирана празнична програма, в която участие взеха и ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“- Враца, заедно с г-жа Десислава Илиева – класен ръководител на 1 б  клас, с обучение по метода Монтесори. Те пресъздадоха топлата връзка между училището и семейството, седнаха на кръглия килим и споделиха със зрителите, своите вълнения и надежди за топли взаимоотношения, успехи и благополучие.

По време на програмата се представи и филм, създаден от г-жа Виолина Славкова – педагогически съветник в НУ „Св. Софроний Врачански“- Враца, който обединява всички детски и учебни заведения, където децата се обучават, с помощта на безценните съвети на Мария Монтесори.

На този ден се връчиха и дипломи на учителите, курс по Монтесори, сред тях беше и г-жа Надежда Георгиева-класен ръководител на 4 а клас.