Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Коледни добрини

  05.12.2022 21:18

По време на коледните празници, времето навън застудява и е особено важно да имаме топли приятелства, весели моменти и да сложим в раниците на ученици двойна доза добро настроение, което топли повече и от чай!

ДП „Детство без тревоги“ към НУ „Св. Софроний Врачански“-Враца е подготвил редица дейности, които в духа на гореизброеното ще сплотяват и създават коледни добрини.

„Коледни добрини“ е инициатива за поощряване на постъпките, насочени към това другите да се чувстват добре, защото по време на празниците сме свикнали да получаваме подаръци, но тук искаме да насочим вниманието на децата към това да правят дарове и то такива, които не се продават в магазините, а идват отвътре и са в основата на добрите взаимоотношения.

 В края на всяка седмица до 23 декември, учениците ще обсъждат по класове и ще посочват тези, които според тях, са направили повече коледни добрини. Избраните деца ще бъдат включвани във филмчета, които ще се излъчват по училищната информационна система, за да може техният добър пример да вдъхнови и доведе след себе си още много малки чудеса.