Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Марияна Пенчева

Образователен онлайн тест „ Без грешки на пътя“

  05.12.2022 21:24

Всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. 

Ежедневно по пътищата на страната в резултат на пътнотранспортни произшествия загиват много хора. Човек трябва да осъзнае и да помни, че опасностите по пътищата не са природно бедствие. Необходими са повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия по пътищата. В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи и пътници, като родители, като организатори и администратори защото безопасността на движението е споделена отговорност. Нека на този ден да изкажем своята благодарност към хората, които всеки ден се борят за спасяване на живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия: лекари, медицински сестри, полиция, пожарна, гражданска защита и др.

Учениците попълниха образователния онлайн тест „ Без грешки на пътя“, в който чрез картинки, са представени 10 обичайни ситуации на пътя, като целта е да открият дали има „грешка на пътя“ и да посочат каква е тя. В отговор към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част и се представя вече „вярната“ картинка.