Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Видеоконферентен европейски урок

  29.01.2023 19:24

На 25 януари 2023г. в НУ “Св. Софроний Врачански“ се проведе видеоконферентен урок с партньорски класове от Испания, Литва, Полша, Португалия и Северна Македония. Екипът на НУ“Св. Софроний Врачански“ разширява своите познания в Междуучилищно стратегическо партньорство по програма Еразъм+ КА2 в международен проект “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването на ИКТ“". 
 Ученици от всяка държава представиха на английски език най- забележителните места от своята страна, които те са посетили. Иван Мавров, Александър Димитров, Ева То-шева, Никол Атанасинска, Денислав Иванов и Натали Нешова от IV- в клас и Моника от III- в клас заедно с учителите Светлана Пойчева, Анжелина Маринова и Вера Николова напра-виха виртуално пътешествие сред природата и градовете на България, изготвиха картички с дигитални апликации Fotor и WordArt r и аудиопослания към всички деца в Европа.
Децата от България, Испания, Португалия,  Литва и Северна Македония разговаряха на английски и френски език. Научиха повече за градовете и културата на своите партньо-ри, срещнаха се виртуално с тях още през първия месец на годината. През месец април предстоят реални срещи по проекта между ученици и учители, за които всички се подготвят.