Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Обмяна на опит по проект Еразъм +

  21.02.2023 19:21

НУ “Св. Софроний Врачански“ съвместно с училищата от Испания, Литва, Полша, Португалия и Северна Македония изпълняват Междуучилищно стратегическо партньорство по програма Еразъм+ КА2 в международен проект “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването на ИКТ".
През изминалата седмица eкип от учители от НУ „Св. Софроний Врачански“ бяха на посещение в Република Северна Македония, за да участват в обучения и да обменят опит и добри практики със западните съседи.
Партньорите са от СОУ „Маршал Тито“ в град Валандово, където наблюдаваха практически СТЕМ обучения за трансформиране на видове енергии, разгледаха център за екологични занятия на открито за засаждане и отглеждане на зеленчуци собствено производство. Учители и ученици споделиха опит за добиване и производство на естествен сок и вино от нар. Интерес предизвика и посещението в СОУ „Гоце Делчев“,където партньорите наблюдаваха проектиране на различни елементи и работа на ученици с 3D принтер.
Българският екип се включи активно в конференция на тема: „Педагогически инструменти за комуникация“ и сподели приложението на дигиталните инструменти Fotor, Wordart, Picvoice в обучението. За развитие на уменията на учителите, те бяха включени в практически ателиета за използването на нови инструменти в обучението изработването на задачи и постери с  инструменти Canva, Wordwall, Voki, Matzoo, Nearpod .
Развитието на уменията на учителите води до усъвършенстване на работата с учениците в училище и до постигане на нови успехи.