Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Ноа Георгиев Илиев е новият училищен шампион в състезанието Spelling Bee JUNIOR 2023

  25.02.2023 20:47

На 24.02.2023г. в НУ „ Св. Софроний Врачански“, град Враца се проведе училищният кръг на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Училищният шампион - Ноа Георгиев Илиев от 2 б клас, спечели в оспорвана  надпревара в девет кръга , като спелува правилно думата „improve“ и победи Даниел Георгиев Димитров от 4 а, който остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 26 март, 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи  Spelling Bee JUNIOR  шампионът на България. Ноа спечели и приза за най - млад участник и победител във всички състояли се досега Spelling Bee състезания в нашето училище.

 Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. DHL са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.