Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

От емоционална интелигентност към позитивна среда в училище

  27.03.2023 15:34

В навечерието на българския празник Благовещение, отбелязван още и като Ден на търпението, в НУ „Св. Софроний Врачански“- Враца се проведе първата среща с родители по поддейност 6.3 на Проект BG05M2ОP001-3.018-0001 „Подкрепа за приобщаващо образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 година.
Водещата на срещата – Виолина Славкова, педагогически съветник в училището, и присъстващите родители беседваха по темата как да се подпомогне създаването и в последствие затвърждаването на позитивна среда в училище, развивайки емоционалната интелигентност у децата.
Срещата беше организирана по иновативен начин, който се различава от стандартните родителски срещи и наподобява тренинг-дискусия, в който се подготвят различни по вид дейности, използвайки интерактивни и проективни подходи. Този модел се хареса изключително много на участващите, които отбелязаха в анкетите за обратна връзка, че времето е минало много бързо и изразиха желание за още подобни възможности, при които да научават повече за психологическия момент на подрастването, как да подпомагат децата си, относно техните взаимоотношения в училище и заобикалящата ги среда.