Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

„Малкият принц“ – мъдрост за деца и възрастни

  08.04.2023 18:24

В седмицата на детската книга учениците от 2-г клас и техните учители г-жа Лилия Гешева и г-жа Йоана Младенова посетиха детския отдел на библиотеката при народно читалище „Развитие – 1869“.

Библиотечните служители сърдечно посрещнаха посетителите и им прочетоха откъс от любимата на малки и големи повест „Малкият принц“. Инициативата се проведе точно 80 години след първото издание на книгата на Антоан дьо Сент Екзюпери. Произведението е толкова любимо, защото в него се разказва за вечните човешки ценности като приятелството, привързаността, уважението, любовта, състраданието.

Второкласниците и библиотекарите обсъдиха основните моменти в повестта, героите и техните постъпки. Децата пресъздадоха с много артистичност разговорите между Малкия принц, Лисицата и Розата, а в знак на благодарност подариха на библиотеката едно четящо човече, изработено в час по технологии и предприемачество.

Беше вълнуващ книжен празник, от който малките читатели отнесоха незабравими впечатления и непреходната сила на посланието, че „…истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.“