Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Специална награда за талантливите ни ученици

  16.05.2023 20:14

На 12.05.2023г. се проведе традиционният Бал на талантите, който тази година протече по нов по-различен и вълнуващ начин, като част от дейностите по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”. 
На него бяха поканени учениците от втори до четвърти клас на НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца, които имат призови места в национални и международни състезания, олимпиади и конкурси. За да бъдат поздравени за техния труд и успехи, учениците имаха възможност да участват в екскурзия с крайна цел – посещение на уникалната по своята архитектура и представления Софийска опера и балет.
Там, заедно със свои преподаватели, се насладиха на адаптираната за деца опера “Вълшебната флейта“ - В. А. Моцарт и се докоснаха за първи път до оперно изкуство на световно ниво. В този неповторим час те имаха възможност да се потопят в света на музиката, да усетят силата на песента и словото, изразени чрез чувствата на героите и отношенията между тях. Заедно с това, артистите направиха и  забавни диалози със зрителите, в които нашите ученици впечатлиха с изчерпателни знания по музика и богата обща култура! 
На сцената на операта бяха връчени и грамоти за високи постижения и принос в развитието и утвърждаване името на училището, което добави още по-голяма емоционална стойност на вълнуващия за всички ден.