Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

ОТНОВО ЗЛАТО ЗА ОТБОРА НА НУ „СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ“ – ВРАЦА

  05.07.2023 20:55

Завършиха финалните състезания на X международен турнир ,,Математика без граници“ 2023 г., който се проведе от 1. до 4. юли в град Несебър. В състезанието участваха повече от 1200 ученици от различни държави. 
Третокласниците Иван Костадинов, Марио Пацирски и Павел Петков завоюваха първо място и златни медали в отборното състезание. За поредна година решиха вярно всички задачи и показаха, че общите усилия водят към високи постижения. За добрата подготовка на малките математици принос има класният им ръководител - Маргарита Цветкова и подкрепата на техните родителите. 
В индивидуалното състезание премериха сили петима възпитаници на НУ „Св. Софроний Врачански“- Враца, които бяха постигнали най-добри резултати на есенния, зимния и пролетния кръг на международния турнир. Медалистите от отборното състезание завоюваха призови места и в индивидуалната надпревара. Иван Костадинов и Марио Пацирски се класираха на второ място и спечелиха сребърни медали, Павел Петков постигна трето място и бронзов медал. Първокласникът Калоян Петров и второкласникът Матей Манчев получиха сертификати за достойно представяне.
Ръководството и педагогическият екип на училището се гордеят с постиженията на своите възпитаници и им пожелават още много математически победи!