Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

НУ „Св. Софроний Врачански“- eTwinning училище модел

  09.11.2023 16:35

НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца отново e eTwinning училище за 2023-2024 учебна година. За втори път получава признанието „eTwinning училище“, след като беше удостоено със знака през учебната 2021-2022 учебна година.  
Знакът „eTwinning училище“ се присъжда от Европейската комисия на училища, които активно прилагат и популяризират ценностите и педагогиката на eTwinning, присъжда се и за ангажираността и отдадеността не само на отделни еТуинъри в училището, но и на екипа от учители и училищни ръководители, които работят заедно.
НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца е пример за модерно училище и модел за други училища, защото eTwinning училищата са признати за лидери в сферата на дигиталната практика, практиката за електронна безопасност и иновативните и креативните подходи към педагогиката. В училището се насърчават иновативни практики с нови технологии, проектно-базираното обучение, сътрудничеството и екипната работа, както и работата по международни проекти Еразъм+ и Е-twinning. С благодарност приемаме одобрението и признанието на г-н Michael Teutsch, ръководител на отдел „Училища и многоезичие“ в Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на Европейската комисия, който в обръщение към директора на училището, получено заедно със знаме и нов плакет, поздрави всички нас, затова че сме избрани да бъдем eTwinning училище. 
Гордеем се, че заслужихме отново знака „eTwinning училище”, който е показател за качеството на работа на учителите Светлана Пойчева, Вера Николова, Десислава Илиева, Маргарита Стамболийска и учениците от НУ „Св. Софроний Врачански“ - Враца.
 През месец ноември в училището пристигнаха три нови национални знака за качество на три проекта, реализирани през 2023 г. Ние продължаваме с гордост и ентусиазъм напред в новите проекти, за да учим повече и допринесем за развитието на европейското образование.