Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Ноа Илиев е училищният шампион в състезанието Spelling Bee JUNIOR 2024

  23.02.2024 10:04

На 21.02.2024г. в НУ „ Св. Софроний Врачански“ се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният шампион - Ноа Илиев, спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата “concert” и победи Никол Германова, която остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март 2024 г.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee