Начално училище “Св. Софроний Врачански” Враца

Актуално

Ден на Земята

  22.04.2024 21:00

На 22 април е международният ден на планетата Земя. Това е празник на всички хора, защото Земята е нашият общ дом, за който всички трябва да се грижим и пазим с любов!

Учениците от НУ "Св. Софроний Врачански" – Враца, отбелязаха датата с редица инициативи.

С празнични стихове и песни децата от 3.г клас разказаха на всички колко ценен е животът на Земята и начините за опазване на природата. Те подариха на всяка паралелка изработен от тях макет на планетата. В него бяха поставени и семенца за засаждане на стайно растение, с което всяка класна стая ще стане по-красива и приветлива.

Проведоха се беседи по класове, в които основен акцент беше съпричастността към опазването на нашата планета – важно е всеки да допринася за това Земята да е чиста и гостоприемна, както за нас, така и за следващите поколения.

Групите за целодневна организация подредиха изложба с картини и постери. Учениците от 2.г клас, с помощта на родители, изработиха постер от природни материали.

Първокласници подаряваха медали с послание „Обичай Земята! Пази я!“

През целия ден оживен интерес и радостни възгласи предизвикваше презентацията на училищните монитори, която представяше нашите ученици и техните домашни любимци.

Грижата за Земята е задача със световно значение и ако сме допринесли за едно засадено или съхранено дърво или сме научили поне един човек да изхвърля отпадъците си разделно, то нашата мисия е изпълнена!